Det er mange fordeler med å adoptere en voksen katt fra oss istedet for å ta til seg en kattunge. Personligheten til katten viser seg når den er voksen, og den vil være kastrert, chippet, vaksinert og gitt markkur ved overtakelse. I tillegg gir du en uskyldig eierløs katt et nytt godt hjem.

Har du spørsmål ang kattene, ta kontakt med oss: bakgardskatt@gmail.com eller personlig melding på Facebook, på vår side Bakgårdskatt. Vi kan også nås på telefon 452 15 815 fra mandag-torsdag mellom kl 18-21.

Ved omplassering tar vi et omplasseringsgebyr:

For hunnkatter over 6 måneder og hannkatter over 8 måneder tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1.500,-. Disse er da markbehandlet, kastrert, chipmerket og vaksinert.

For hunn-kattunger under 6 mnd (ikke kastrert) og hann-kattunger under 8 mnd (ikke kastrert) tar vi et omplasseringsgebyr på kr. 1.000,-. Disse er da markbehandlet, chipmerket og vaksinert to ganger.

Vi krever at kattunger blir kastrert av ny eier når de er gamle nok. Hunn ved 6 måneders alder og hann når den er 8 måneder.

Før vi godkjenner et nytt adopsjonshjem, har vi en grundig samtale med aktuelle personer. Etter utvelgelse av adoptivhjem stiller vi krav gjennom kontraktinngåelse med nye eiere, ettersom vi har en forpliktelse overfor kattene vi tar inn til å sikre dem gode permanente hjem. Vi vurderer at dette er en forpliktelse vi har påtatt oss overfor katten.

Her er noen av kattene som er klare for omplassering:

Nilas

JEG HETER NILAS, OG ØNSKER MEG SÅ INDERLIG ET NYTT HJEM

Jeg er en herlig ung kattegutt på tre år. Jeg elsker mennesker, og er det de beskriver som en svært sosial og veldig kos katt. Jeg oppsøker alle mennesker, for da har jeg erfart at jeg får mest mulig kos. Når jeg får ligge på brystet til menneskene og får kos, maler jeg høyt. Jeg må tilstå at jeg er aller mest glad i damer, men jeg liker menn også, men syns de kan være litt mer brå og at de ikke har så snill stemme som damene. Jeg liker veldig godt å prate med mennesker også. Jeg skal også tilstå at jeg liker veldig, veldig godt å ta en siesta i vasken på badet! Faktisk elsker jeg å ligge i vasken på badet. En annen ting jeg fryder meg med, er pappesker og papirposer. De er såååå artig altså. De sier at jeg er en god, snill, artig, sosial og ukomplisert liten fyr. Men en ting liker jeg ikke, og det er å bli løftet. Jeg har jo føtter, så jeg foretrekker å gå på dem.

Jeg liker veldig godt å leke meg, både alene og sammen med menneskene. Derfor håper jeg at du som vil bli mennesket mitt kjøper leker til meg, og vil like å leke med meg, av og til iallefall. Jeg beskrives som en avslappet, morsom og herlig tass. Jeg må tilstå at jeg ikke liker hunder så godt, så det er fint om du som skal bli mitt nye menneske ikke har hund. Jeg er ikke redd hunder altså, men jeg liker dem bare ikke. Kommer de for nær meg, prøver jeg å skremme dem bort ved å knurre til dem. Andre katter derimot, går jeg greit overens med.

Jeg er selvfølgelig helsesjekket, kastrert, chippet, vaksinert og har fått markkur. Jeg er vant til å være både inne og ute, selv om jeg er bare innendørs når jeg er i fosterhjemmet mitt. Når jeg skal få mitt eget hjem, er det viktig at det er trygge trafikale forhold der jeg skal bo. Det må ikke være en sterkt trafikkert vei i nærheten sier Bakgårdskattdamene.

Hvis du er sjarmert av meg nå, og ønsker å bli mennesket mitt, som vil gi meg et trygt og kjærlig hjem for resten av mitt liv, må du kontakte Bakgårdskatt. Da må du sende en mail til bakgardskatt@gmail.com. Det er viktig at du skriver ditt telefonnummer og adresse når du sender melding. Bakgårdskattdamene ringer deg og tar en prat, og så bestemmer de om du er mennesket mitt. Mens jeg venter på akkurat DEG, ligger jeg her og krysser potene mine, og håper drømmemennesket mitt finnes der ute. Stor potekos fra Nilas Hjerte

Ask og Birk

ASK OG BIRK LETER ETTER ET TRYGT OG GODT HJEM

Vi er herlige Ask og Birk på 8 måneder. Vi må bo sammen, fordi vi to sjarmørene er svært avhengig av, og glad i hverandre. Vi er kastrert, vaksinert, chippet, øretatoert og markbehandlet.
 
Jeg som er ASK er den mest sosiale av oss to. Så lenge du gir meg litt tid på å bygge relasjon, slik at jeg blir trygg på deg, får du gjerne kose masse med meg. Jeg liker ikke å bli løftet og holdt fast, men kan gjerne ligge i sofaen ved siden av deg, spesielt hvis du lokker meg med en godbit. Da kan jeg til og med komme i fanget ditt og legge meg. Jeg er en nysgjerrig liten tass, som gjerne vil undersøke det meste. Jeg beskrives som en liten filosoftype, som trenger hjernetrim like mye som fysisk trim.
 
Broren min BIRK, er en litt mer forsiktig og beskjeden type. Han er kjempetrygg på meg, men trenger god tid på å bli ordentlig trygg på nye mennesker. Han lar seg kose med når han får litt tid på seg, og spesielt når han er trøtt og ligger og sløver. Hvis du nærmer deg for fort, piler han og gjemmer seg, for han liker ikke å føle at han blir trengt opp i et hjørne. Han liker ikke å bli holdt fast, så det er det veldig fint om du ikke forsøker det, for da blir han redd. Jeg bruker å være rask med å passe på ham når han blir redd, så da springer jeg etter ham og legger meg ved siden av ham. Det pleier å hjelpe.
 
Hvis du som blir mennesket vårt vil være tålmodig med oss, blir vi to kose og herlige kattegutter etterhvert. Vi må være innekatter, og ønsker oss et rolig hjem uten barn. Drømmehjemmet er til en eller to voksne rolige mennesker, som vil gi oss tid til å bygge en trygg og god relasjon med oss. Vi vil da vokse oss til to herlige og kjærlige familiemedlemmer.
 
Ønsker du å adoptere oss, må du sende en mail til bakgardskatt@gmail.com, der du skriver litt om deg selv og familien din, adressen og telefonnummeret ditt. Bakgårdskattdamene ringer de som kan være aktuelle eiere til oss. Potekos fra Ask og Birk Hjerte
Kr. 1.500,- for begge to.

 

Zaga

Rocky

Figo