Det er mange fordeler med å adoptere en voksen katt fra oss istedet for å ta til seg en kattunge. Personligheten til katten viser seg når den er voksen, og den vil være kastrert, chippet, vaksinert og gitt markkur ved overtakelse. I tillegg gir du en uskyldig eierløs katt et nytt godt hjem.

Har du spørsmål ang kattene, ta kontakt med oss: bakgardskatt@gmail.com eller personlig melding på Facebook, på vår side Bakgårdskatt. Vi kan også nås på telefon 452 15 815 fra mandag-torsdag mellom kl 18-21.

Ved omplassering tar vi et omplasseringsgebyr:

For hunnkatter over 6 måneder og hannkatter over 8 måneder tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1.500,-. Disse er da markbehandlet, kastrert, chipmerket og vaksinert.

For hunn-kattunger under 6 mnd (ikke kastrert) og hann-kattunger under 8 mnd (ikke kastrert) tar vi et omplasseringsgebyr på kr. 1.000,-. Disse er da markbehandlet, chipmerket og vaksinert to ganger.

Vi krever at kattunger blir kastrert av ny eier når de er gamle nok. Hunn ved 6 måneders alder og hann når den er 8 måneder.

Før vi godkjenner et nytt adopsjonshjem, har vi en grundig samtale med aktuelle personer. Etter utvelgelse av adoptivhjem stiller vi krav gjennom kontraktinngåelse med nye eiere, ettersom vi har en forpliktelse overfor kattene vi tar inn til å sikre dem gode permanente hjem. Vi vurderer at dette er en forpliktelse vi har påtatt oss overfor katten.

Her er noen av kattene som er klare for omplassering:

Jack Sparrow

JEG, SELVESTE JACK SPARROW, ØNSKER MEG ET NYTT GODT HJEM. Om meg selv kan jeg fortelle at jeg er en frisk, stor, vakker og veldig kos kattegutt. Jeg er på noen måter lik min sjørøvernavnebror. Jeg har dog ikke seilt på de syv hav, men jeg har seilt min egen sjø en tid før Bakgårdskatt tok meg inn. Jeg er en snill tass på 4 år, og jeg vet å sno meg for å få det som jeg vil. Jeg er rett og slett en kosegutt, og jeg lager koselyder når jeg virkelig har det bra. Får jeg ligge ved siden av deg i senga, ja da er jeg veldig lykkelig. Jeg tilstår at jeg snorker litt når jeg sover, men ikke så høyt altså! 😻 Jeg vil gjerne delta i alt du foretar deg, og holder meg derfor rundt beina dine store deler av tiden når du er hjemme. Det er derfor fostermor kaller meg skyggen. Jeg tilstår at jeg kan forsøke å tøye strikken noen ganger, ved å hoppe opp på bordet eller benken, men jeg godtar et bestemt nei. Jeg er veldig klar for å finne meg et nytt stabilt og godt hjem, men det bør være hos en familie uten små barn. Jeg håper å få bo sammen en person eller familie som kan gi meg mye kos og omsorg. Videre ønsker jeg meg gode uteområder med trygge trafikale forhold. Jeg er selvfølgelig kastrert, chippet, øretatovert, vaksinert, frisk og rask. Hvis du mener du er riktig menneske for meg, ta kontakt med Bakgårdskatt på mail bakgardskatt@gmail.com. De vil at du skriver litt om deg selv/familien din. I tillegg er det viktig at du skriver ditt telefonnummer og adresse. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg! Potekos fra selveste Jack Sparrow ❤


 

Mickeline - er nå adoptert bort :)

Supersøte lille Mickeline tok vi inn som liten katt­unge sommeren 2015, sammen tre søsken. Hun var den av de fire små som viste seg å være mest skeptisk og for­siktig. Hun har bodd sammen sine to brødre fra vinteren 2015, men da det kom baby i hjemmet, ble Mickeline veldig usik­ker og skeptisk. Dette er ei frøken som abso­lutt ikke liker brå bevegelser og høye lyder. I tillegg begynte den ene broren hennes å være litt røff med henne, slik at vi i samråd med fosterhjemmet avgjorde at det beste var at hun flyttet. Hun bor nå i et rolig fosterhjem, sammen en voksenperson, og etter innsats og god tid, lar hun seg nå kose med. Mickeline trenger et rolig hjem, gjerne med bare ett menneske, der de sammen kan bygge en trygg relasjon. Mickeline må være innekatt.

 


 

Misty - er nå adoptert bort :)

Verdens koseste Misty er ei herlig trygg jente på tre år, som kom inn til oss etter hun var observert som hjemløs over litt tid. Ingen eier meldte seg, og Misty leter derfor etter drømmehjemmet sitt. Hun er ei sær­deles sosial, trygg, tøff, kjempe­kos og leken frøken. Misty er glad i både mennesker og andre katter. Hun elsker å ligge i fanget, og da kan hun nesten være som en filledukke. Mistyfrøkna er uten tvil den koseste pusen i hele verden. Leking syns hun også er veldig gøy, enten hun leker alene, sammen andre katter eller med mennesker.

 


 

Nilas - er nå adoptert bort :)

Godeste Nilas kom inn til oss for over ett år siden. Han ble innlevert på Byåsen Dyre­hospital for avliving, etter at hans gamle eier hadde flyttet fra ham, og en nabo hadde tatt vare på ham det siste året. Nilas er en herlig ung kattegutt på tre år. Han elsker mennesker, er svært sosial, tålmodig og god kattegutt, som elsker oppmerksomhet og kos. Når han får ligge på brystet til mennesker, koser han seg stort. Han «prater» gjerne med menneskene også. Pappesker og papirposer er gøy å leke med, og en god Siesta tas gjerne i vasken på badet. Faktisk elsker han å ligge i vasken. Nilas går godt overens med andre katter, men liker ikke hunder og bilkjøring. Han er en god, snill, artig, sosial og ukomplisert liten fyr. Vi håper så inderlig at gode mennesker vil forelske seg i denne gode kattegutten.

 


 

Chanelle - er nå adoptert bort :)

Rolig fine Chanelle kom inn til oss nå i vår. Denne frøkna ble først tatt inn av Inger Marna i 2012/13. Hun ble da plas­sert hos en familie i Nord-Trøndelag. I vår da vi fikk telefon fra Stjørdal Dyreklinikk om at katten var der, kom det frem at katten hadde vært på vid­vanke fra like etter den ble omplassert, uten at vi visste dette. Vi hentet Chanelle, etter veterinær­sjekk, vaksine og snylter­behandling. Denne frøkna, som er ni år, er ei svært rolig og be­dage­lig frøken. Hun liker aller helst å ha rolige dager innendørs, og ligge i sofaen. Chanelle er ikke så glad i barn, men veldig tillits­full overfor mennesker. Hun kan reagere på bråk og brå bevegelser, og trenger å få leve resten av livet sitt som innekatt. Vi håper inderlig å finne et rolig hjem til noen som ikke har barn, og som ønsker en kos rolig katt.

 


 


 

Zaga

Rocky

Figo