Det er mange fordeler med å adoptere en voksen katt fra oss istedet for å ta til seg en kattunge. Personligheten til katten viser seg når den er voksen, og den vil være kastrert, chippet, vaksinert og gitt markkur ved overtakelse. I tillegg gir du en uskyldig eierløs katt et nytt godt hjem.

Har du spørsmål ang kattene, ta kontakt med oss: bakgardskatt@gmail.com eller personlig melding på Facebook, på vår side Bakgårdskatt. Vi kan også nås på telefon 452 15 815 fra mandag-torsdag mellom kl 18-21.

Ved omplassering tar vi et omplasseringsgebyr:

For hunnkatter over 6 måneder og hannkatter over 8 måneder tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1.500,-. Disse er da markbehandlet, kastrert, chipmerket og vaksinert.

For hunn-kattunger under 6 mnd (ikke kastrert) og hann-kattunger under 8 mnd (ikke kastrert) tar vi et omplasseringsgebyr på kr. 1.000,-. Disse er da markbehandlet, chipmerket og vaksinert to ganger.

Vi krever at kattunger blir kastrert av ny eier når de er gamle nok. Hunn ved 6 måneders alder og hann når den er 8 måneder.

Før vi godkjenner et nytt adopsjonshjem, har vi en grundig samtale med aktuelle personer. Etter utvelgelse av adoptivhjem stiller vi krav gjennom kontraktinngåelse med nye eiere, ettersom vi har en forpliktelse overfor kattene vi tar inn til å sikre dem gode permanente hjem. Vi vurderer at dette er en forpliktelse vi har påtatt oss overfor katten.

Her er noen av kattene som er klare for omplassering:

Misty

Verdens koseste Misty er ei herlig trygg jente på tre år, som kom inn til oss etter hun var observert som hjemløs over litt tid. Ingen eier meldte seg, og Misty leter derfor etter drømmehjemmet sitt. Hun er ei sær­deles sosial, trygg, tøff, kjempe­kos og leken frøken. Misty er glad i både mennesker og andre katter. Hun elsker å ligge i fanget, og da kan hun nesten være som en filledukke. Mistyfrøkna er uten tvil den koseste pusen i hele verden. Leking syns hun også er veldig gøy, enten hun leker alene, sammen andre katter eller med mennesker.

 


 

Nilas

Godeste Nilas kom inn til oss for over ett år siden. Han ble innlevert på Byåsen Dyre­hospital for avliving, etter at hans gamle eier hadde flyttet fra ham, og en nabo hadde tatt vare på ham det siste året. Nilas er en herlig ung kattegutt på tre år. Han elsker mennesker, er svært sosial, tålmodig og god kattegutt, som elsker oppmerksomhet og kos. Når han får ligge på brystet til mennesker, koser han seg stort. Han «prater» gjerne med menneskene også. Pappesker og papirposer er gøy å leke med, og en god Siesta tas gjerne i vasken på badet. Faktisk elsker han å ligge i vasken. Nilas går godt overens med andre katter, men liker ikke hunder og bilkjøring. Han er en god, snill, artig, sosial og ukomplisert liten fyr. Vi håper så inderlig at gode mennesker vil forelske seg i denne gode kattegutten.

 


 

Nicki

Herlige frøken Nicki som vi fanget inn som kattunge før jul, elsker kos. Hun kan være litt forsiktig i starten, spesielt hvis du nærmer deg litt for fort. Går du derimot litt mer forsiktig frem, eller koser når hun ligger og slapper av, nyter hun kosen. Nicki er ei søt frøken, som liker å utforske det meste, og elsker å leke seg. Spesielt syns hun det er artig med erter og små baller. Disse bærer hun rundt, og leker fotballspiller. Kos elsker hun også, så hvis hun blir klødd på hodet og ryggen blir hun ei fornøyd frøken. Børsting er også en nytelse, og pelsen hennes er silkemyk. Hun er sort, bortsett fra en liten dusk med hvit pels på magen. Nicki elsker mat, spesielt litt ekstra god mat, som våtfôr og seifilét. Når dette serveres, mjauer hun og den fluffy halen spretter rett til værs. Nicki liker ikke å ligge i fanget, men hun kommer gjerne hoppende opp i fanget for å sjekke om det er noe godt å få. Hun hadde nok blitt glad om hun fikk leve livet sitt sammen sin bror Nico.

 


 

Nico

Vakreste Nico er litt rolig­ere og mer avslappet enn søstra si (Nicki). Han er en nysgjerrig tass, men er ikke i første rekke når nye ting skal oppleves. Nico elsker å leke seg, spesi­elt når han får slått klørne i et hårstrikk. Dette kan han leke lenge med, og bære rundt i huset. Nico trives ikke med å ligge i fanget til menneskene, men elsker å få kos. Børst­ing av pelsen er noe han liker veldig godt. Ellers er han veldig glad i mat, spesielt alt som er godt, bl.a våt­fôr og kokt seifilét. Nico har en silkemyk pels, og en fantastisk flott og buskete hale.

 


 

Mickeline

Supersøte lille Mickeline tok vi inn som liten katt­unge sommeren 2015, sammen tre søsken. Hun var den av de fire små som viste seg å være mest skeptisk og for­siktig. Hun har bodd sammen sine to brødre fra vinteren 2015, men da det kom baby i hjemmet, ble Mickeline veldig usik­ker og skeptisk. Dette er ei frøken som abso­lutt ikke liker brå bevegelser og høye lyder. I tillegg begynte den ene broren hennes å være litt røff med henne, slik at vi i samråd med fosterhjemmet avgjorde at det beste var at hun flyttet. Hun bor nå i et rolig fosterhjem, sammen en voksenperson, og etter innsats og god tid, lar hun seg nå kose med. Mickeline trenger et rolig hjem, gjerne med bare ett menneske, der de sammen kan bygge en trygg relasjon. Mickeline må være innekatt.

 


 

Chanelle

Rolig fine Chanelle kom inn til oss nå i vår. Denne frøkna ble først tatt inn av Inger Marna i 2012/13. Hun ble da plas­sert hos en familie i Nord-Trøndelag. I vår da vi fikk telefon fra Stjørdal Dyreklinikk om at katten var der, kom det frem at katten hadde vært på vid­vanke fra like etter den ble omplassert, uten at vi visste dette. Vi hentet Chanelle, etter veterinær­sjekk, vaksine og snylter­behandling. Denne frøkna, som er ni år, er ei svært rolig og be­dage­lig frøken. Hun liker aller helst å ha rolige dager innendørs, og ligge i sofaen. Chanelle er ikke så glad i barn, men veldig tillits­full overfor mennesker. Hun kan reagere på bråk og brå bevegelser, og trenger å få leve resten av livet sitt som innekatt. Vi håper inderlig å finne et rolig hjem til noen som ikke har barn, og som ønsker en kos rolig katt.

 


 


 

Zaga

Rocky

Figo