FJERNADOPSJON AV KATT

Noen av kattene vi redder fra en hjemløs tilværelse er av ulike grunner dessverre ikke mulig å omplassere. Dette kan være fordi de er svært sky og redd, og derfor i liten grad i stand til å bygge en god og trygg relasjon med mennesker. Eller fordi de har alvorlige kroniske sykdommer som krever jevnlig medisinering og dyr behandling. Noen er gamle, og vi klarer av den grunn ikke å finne noen som ønsker å adoptere dem. Alle disse kattene betyr en stor utgiftspost for en frivillig organisasjon, men så lenge veterinær ikke anbefaler avliving pga dyrevelferdsmessige årsaker, avliver vi IKKE.

Vi søker derfor hjertevarme mennesker som kan bidra økonomisk til at disse kattene får et godt liv. Kattene har sine hjem hjemme hos hver av oss som driver Bakgårdskatt. De slår seg etterhvert til ro, men de som er mest sky, godtar ikke å bli håndtert. Heldigvis gjelder ikke dette de pusene som trenger daglig medisinering. 

Er du det hjertevarme mennesket som ønsker å hjelpe en av disse pusene? Ta i så fall kontakt med oss på PM på facebook, mail bakgardskatt@gmail.com, eller tlf: 452 15 815. Du kan også betale inn kr. 50,- pr. mnd på vår konto nr: 0530.18.95218, og merk innbetalingen med «fjernadopsjon og navnet på katten».

Fjernadopsjon koster kr. 50,- pr.mnd. Vi håper du vil bidra langsiktig, men om du ønsker, går det også an å hjelpe dem gjennom fjernadopsjon i en kortere periode. Som fjernadoptivfamilie får du to ganger per år tilsendt Bakgårdsposten, med oppdatering om katten. I tillegg får du et plastkort som viser at du har fjernadoptert en eller flere av våre katter.

Simba

Simba er en søt, snill, men redd liten gutt. Hvordan hans første leveår har vært er vanskelig å si, men ut fra hans redsel, kan vi nok anta at han ikke har hatt det godt. Han var knapt året da han dukket opp hos folk. Først var han så redd at han var som en skygge. Heldigvis ga de ham mat, og han forsto derfor at det var bra å holde seg i nærheten av huset. Ingen fikk mulighet til å komme så nær at de kunne stryke ham. Han ble etterhvert fanget i felle, og kom til et hjem som ikke forsto viktigheten av å tilnærme seg ham med forsiktighet og tålmodighet. Her ble han ikke tammere, ettersom han også var redd andre dyr i huset. Han fikk lite oppmerksomhet, og ble etterhvert en apatisk og deprimert katt. Heldigvis for Simba ønsket ikke familien å ha ham lenger, og vi overtok ham. Han var svært syk da han kom til oss, og måtte gjennom en operasjon, og omfattende medisinsk etterbehandling. I dag er han heldigvis frisk, men må følges opp nøye helsemessig. Han er svært preget av alt negativt han har opplevd, men viser seg stadig mer tillitsfull overfor de han bor hos. Simba tør nå å komme mot menneskene han bor hos for å få kos, men blir redd hvis det kommer besøk, og han hører stemmene til ukjente mennesker. Han piler da under senga. Simba kan slå når han blir redd. Heldigvis går han godt overens med kattene han bor sammen, og han elsker de som er mindre enn ham. Simba bor hjemme hos en av oss Bakgårdskattdamene, der han får ta alt i sitt eget tempo. Det jobbes systematisk med å bygge tillit, og han har blitt tryggere med tiden, men Simba er enda såpass preget av opplevelsene tidligere i livet, at vi ikke skal utsette ham for en omplassering. Han skal få leve der han er tryggest. På grunn av dette, og utgiftene som følger med å gi ham et godt liv, trenger han derfor en fjernadoptivfamilie. Vi håper derfor du kan bidra med fjernadopsjon av denne herlige gutten, slik at vi får hjelp med penger til fôr, utstyr og helsekontroller til ham.

Sabina

Sabina er en flott jente­pus. Hun er svært sky og redd. Vi fanget henne inn sammen hennes lille kattunge høst­en 2014. Begge måtte fanges i felle, fordi de var svært sky og redd. Kattungen klarte vi å få tam og til­lits­full, men Sabina deri­mot har en lagt større redsel for mennesker. Hva hun har opp­levd i sitt liv er uvisst, men at dette er svært negativt, og at hun har hatt svært lite kontakt med mennesker er tydelig. Vi ser at hun har lyst til å kose med mennesker, men redselen er foreløpig større enn lysten. Sabina forsvarer seg med klørne hvis noen forsøker å kose med henne. Hun har etterhvert bygd såpass tillit til fostermoren som har ansvar for henne at hun tolererer å bli strøket når hun får Dreamies kattegodis, men ingen andre kan røre henne. Det jobbes iherdig og systematisk med å trygge Sabina, men dette er et svært tidkrevende arbeid som kanskje aldri krones med hell. Å få Sabina så trygg at hun kan adopteres bort er et mål, selv om det nok ligger langt frem i tiden. Inntil dette skjer, bor hun hjemme hos en av oss Bakgårdskattdamene sammen med andre katter, og trives der.

Siennah

Siennah er ei trygg og vakker kose­katt. Hun gikk lenge som hjemløs før vi fikk henne inn. Etter kort tid viste det seg at Siennah har dia­betes, noe som medfører at hun må ha insulin to ganger dag­lig, resten av sitt liv. Med en såpass alvorlig syk­dom kan ikke denne katte­frøkna adopteres bort. Hun må passes nøye på i forhold til hvor mye hun spiser, og når, både pga vekta og at hun har spist før hun får insulin. Nå er blod­sukkeret hennes regulert veldig bra, og Siennah lever et god og fint liv, selv om hun kanskje ikke vil bli en gammel katt. Vær så snill å støtt oss i forhold til kostnadene med insulin.

Jupiter

Jupiter er litt av en skrue. Han er kjempe­trygg i foster­hjemmet, men kommer det besøk er han en pysepus av rang. Jupiter er en bitteliten reddhare i en stor trygg kropp, så rart det enn høres ut. Vi har forsøkt å omplassere denne vakre gode skap­ningen, men da lå han under en seng og hylte kontinuerlig inntil vi hentet ham etter en uke. Det betyr at Jupiter nok ikke kan omplasseres, for i møte med nye mennesker trigges angsten hans. Når han er trygg, er han en kos, tillitsfull og leken kattegutt, så lenge han ikke blir holdt fast. Forsøker fostermor å holde ham, eller løfte ham blir han spinnvill, bortsett fra når de er til veterinær. Holdes han ikke fast, elsker han å ligge i fanget, eller på brystet og få kos. Han stryker fostermor over kinnet med poten når han får kos. Denne store lille trygge pysepusen trenger din støtte. Vær å snill fjernadopter Jupiter!

Del denne siden